Dirigent

Jaap Wils staat sinds september 2017 voor de band. Hij is opgegroeid in het Groningse Marum. Als kleine jongen zag hij de plaatselijke showband lopen en wist toen al dat hij dit ook wilde en wel het grootste instrument. Na een start op trompet is hij langzaamaan doorgestroomd naar de bastuba. Toen zijn interesse in het spelen won van het showlopen is hij lid geworden van fanfare De Bazuin Augustinusga.

Tijdens zijn middelbare schooltijd realiseerde Jaap zich dat hij het muziekonderwijs in wilde. En zo is hij terecht gekomen op het Prins Claus Conservatorium, waar hij de studie Docent Muziek ging volgen. Tijdens de studie liep hij af en toe mee met de opleiding Directie HaFaBra en dat wekte zijn interesse. Zo kwam Jaap terecht op deze opleiding bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma; ervaren dirigenten van brassband De Bazuin Oentsjerk en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Van hen heeft hij de fijne kneepjes van het dirigentenvak geleerd en dit jaar hoopt hij af te studeren.

Jaap heeft al de nodige ervaring opgedaan als dirigent bij fanfare Apollo uit Burgum en diverse showbands. Naast dirigeren is hij muziekdocent in het middelbaar onderwijs en heeft hij besbas gespeeld bij brassband de Bazuin Oentsjerk.

Reacties zijn gesloten.