Band4Uth nieuws

Nieuwsflits van Band4U(th)

Na de eerste feestelijke repetitie op 16 november  ging de band fanatiek aan de slag, want er moest wat gebeuren! Er stonden namelijk al 2 concerten voor de jonge band op stapel.

In een zeer kort tijdsbestek moest er een programma ingestudeerd worden zodat de jeugd er klaar voor was om op te treden.  De eerste concerten waren tijdens de kerstnachtdienst in Hijum en vlak daar achteraan, 2de kerstdag , op het kerstconcert van  De Nije Bazún in Britsum.

Op beide concerten werd er goed gespeeld en konden we als jeugdcommissie van beide korpsen enorm trots zijn op onze jonge talenten. 

Voor ons als jeugdcommissie en dirigent Jitske de Roos was het bijna dan ook van zelfsprekend dat we door gaan met de Band4U(th). Uit de afgelopen weken is gebleken dat de jeugd het heel leuk en leerzaam vinden om samen te repeteren en muziek te maken. Omdat het belangrijk is dat je weer iets hebt om voor te repeteren werkt de band  mee aan een tweetal concerten. Op zondag 20 maart zal de band een intermezzo verzorgen op het try-outconcert voor de Nederlandse fanfare kampioenschappen om 16.00 uur in “De Kampioen” te Hijum.

Op zaterdag 16 april zullen de jeugdige blazers meewerken aan het jaarlijks concert van Nije Bazún wat om 20.00 uur begint in “De Hege Stins” in Stiens. 

Afgelopen dinsdag was er wéér een feestelijke repetitie! Deze avond werd het nieuwe logo van de band aan de leden getoond. Het logo was op heerlijke Tompoezen gedrukt en is na afloop van de repetitie lekker opgesmuld. De bedenker van het logo, Jesper Jonker, is nog even in het zonnetje gezet en kreeg een paar extra mee naar huis. 

Inmiddels is het aantal jeugdleden al gegroeid naar 16, een leuke ploeg dus!

Lijkt het je leuk om eens langs te komen op een repetitie, dan ben je altijd welkom op dinsdagsavond van 19.15 – 20.00  in dorpshuis De Kampioen te Hijum. 

De jeugdcommissie van Crescendo en De Nije Bazún

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.