Brassband De Nije Bazún in bijzonder afstudeerconcert

Woensdag 7 mei vindt er een bijzonder concert plaats in Schaaf City Theater in Leeuwarden. “The Bend, Possibillities of brass”. De titel van een concert, waarin een unieke ontmoeting plaatsvindt tussen band en brassband. In dit concert zult u ervaren hoe breed de mogelijkheden van een brassband zijn en hoe deze twee soorten muzikale kunst elkaar kunnen versterken.

Twee studenten aan de opleiding Artiest Muziek van het Friesland College: René Veninga (drummer) en Djimmer Vos (bassist) hebben het plan voor dit grootse concert opgezet. Door een zeer breed repertoire wordt een uniek produkt neergezet. Dit loopt uiteen van symfonische rock tot aan bekende popnummers. Met deze twee zeer verschillende disciplines hopen de heren een zeer breed publiek aan te spreken van brass-liefhebbers tot aan festivalgangers. Dit concert is tevens een afstudeeropdracht voor de beide studenten.

Het is brassband De Nije Bazún uit Britsum die de uitdaging met de studenten durfde aan te gaan. De Nije Bazún is een relatief jonge vereniging met leden veelal uit de gemeente Leeuwarderadeel. De popmuziek wordt gespeeld door The Bend, een formatie bestaande uit gelegenheidsmuzikanten rond René en Djimmer.

Voor het concert zijn nog kaarten verkrijgbaar. Deze zijn te bestellen via thebend2014@gmail.com of via 058-2573506 à €5,00. Het concert begint om 20.30  uur; inloop vanaf 20.00 uur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.