‘de Klank fan Fryslân 2015’

Zaterdag 30 mei werd ‘de Klank fan Fryslân 2015’ gehouden in het Kerkelijk Centrum ‘De Schakel’ in Leeuwarden. ‘De Klank fan Fryslân’ is het provinciaal solistenconcours voor blazers en slagwerkers. Na het winnen van het regionale solistenconcours ‘de Klank van Leeuwarderadeel’ besloten 3 leerlingen van brassband ‘de Nije Bazún’ in hun divisie mee te gaan doen aan het provinciale solistenconcours. En het werd een prachtige muzikale dag (optredens van 08.30 tot na 22.00 uur!) met 85 deelnemers verdeeld over 6 divisies.
CIMG3801
Ynze Detmer Boonstra behaalde met het stuk ‘Multiples of Three’ van James Curnow op (snare-)drum, triangel en tamboerijn 85 punten en won daarmee de 1e prijs in de Jeugddivisie Slagwerkers. De jury waardeerde zijn stabiele tempo en zijn prima samenspel met de piano. Door zijn goede, stevige cornetklank kreeg Jorian Rutger Boonstra 86 punten voor zijn ‘Zeemansdans’ van Jan van der Roost en won de 1e prijs in de 5e divisie Solistenblazers. Deze divisiekampioenen mogen met hun behaalde resultaten ook mee doen aan het NK solistenblazers of NK solistenslagwerk. Eveline Rianne Boonstra won op haar cornet met het stuk ‘Baroque Concertino’ van Bertrand Moren de 2e prijs in de 4e divisie Solistenblazers. Van de jury kreeg ze 90 punten voor haar klankvol optreden met goede dynamische verschillen. Eveline Rianne en Jorian Rutger zijn ook allebei geselecteerd als talenten die mee mogen doen aan Fulkaanprojecten. Dit zijn talentontwikkelingsprojecten in Fryslân door Keunstwurk en ze hebben een goldcard gekregen voor de Fulkaan-academie waar ze van 10 t/m 15 augustus 2015 masterclasses gaan volgen en muziek gaat maken samen met jonge Friese professionals.

De zus en broertjes Boonstra uit Stiens zijn 8, 9 en 11 jaar, lid van Brassband ‘De Nije Bazún’ uit Britsum en krijgen les van onze blaasdocent Paulus de Jong en slagwerkdocenten Peter en Petra Dijkstra. Als vereniging zijn wij ontzettend trots en willen wij hen feliciteren met deze geweldige prestatie!

Lijkt het je ook leuk om een blaasinstrument te gaan bespelen of slagwerker te gaan worden bij brassband ‘De Nije Bazún’; meld je dan aan voor onze gratis proeflessen. Voor informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Daniëlle Boonstra-Boltjes (058-2570898).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.