De Klank fan Fryslân 2016

Zaterdag 28 mei werd ‘de Klank fan Fryslân 2016’ gehouden in het Kerkelijk Centrum ‘De Schakel’ in Leeuwarden. ‘De Klank fan Fryslân’ is het provinciaal solistenconcours voor HaFaBra-blazers. Na het winnen van het regionale solistenconcours ‘de Klank van Leeuwarderadeel’ besloten 3 leerlingen van brassband ‘de Nije Bazún’ in hun divisie mee te gaan doen aan het provinciale solistenconcours. En het werd een prachtige muzikale dag met 63 deelnemers verdeeld over 6 divisies.
DSC00077
Door zijn prachtige cornettoon en prima techniek kreeg Jorian Rutger Boonstra 87 punten voor zijn ‘Mira’ van HA VanderCook en daarmee won hij de 2e prijs in de Jeugddivisie Solistenblazers. Ji-Lin Dalstra maakte haar solo optreden op de althoorn heel bijzonder door pianobegeleiding van haar eigen zus Yu-Min. Haar ‘Night Rider’ van Bram Wiggens speelde ze met goede toon en prima ritmiek en Ji-Lin kreeg 85 punten voor haar solo optreden in de Jeugddivisie. Eveline Rianne Boonstra won op haar cornet met het stuk ‘Debonnaire’ van HA VanderCook de 2e prijs in de 4e divisie Solistenblazers. De jury vond het een genot om naar te luisteren en voor haar met overtuiging gespeelde solo kreeg ze 86 punten.

Eveline Rianne, Ji-Lin en Jorian Rutger zijn ook alle drie geselecteerd als talenten die mee mogen doen aan Fulkaanprojecten. Dit zijn talentontwikkelingsprojecten in Fryslân door Keunstwurk en ze hebben een goldcard gekregen voor de Fulkaan-Simmer-Akademy waar ze van 22 t/m 28 augustus muziek mogen maken met inspirerende professionals, topmusici, ensembles, docenten van diverse conservatoria én mee mogen doen aan een project met het Broken Brass Ensemble.

Eveline Rianne en Ji-Lin zijn 12 jaar en Jorian Rutger 10 jaar, allen lid van Brassband ‘De Nije Bazún’ uit Britsum en krijgen les van onze conservatorium afgestudeerde muziekdocent Paulus de Jong. Als vereniging zijn wij ontzettend trots en willen wij hen feliciteren met deze geweldige prestatie!

Lijkt het je ook leuk om een blaasinstrument te gaan bespelen of slagwerker te gaan worden bij brassband ‘De Nije Bazún’; meld je dan aan voor onze gratis proeflessen. Voor informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Daniëlle Boonstra-Boltjes (058-2570898).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.