‘de Klank van Leeuwarderadeel 2015’

 

Zaterdag 11 april was het dan eindelijke zover! Het allereerste solistenconcours ‘de Klank van Leeuwarderadeel 2015’ georganiseerd door de HaFaBra muziekverenigingen Brassband ‘de Nije Bazún’ – Britsum, Fanfare ‘Crescendo’ – Hijum en Fanfare ‘Studio’ – Stiens. Tijdens dit solistenconcours voor blazers, slagwerkers en kleine ensembles lieten 25 deelnemers verdeeld over 20 optredens in 9 verschillende divisies hun mooiste klanken horen. De meeste solisten werden tijdens zijn/haar of hun optreden begeleid op piano door Saskia Zoet.

Jappie Kuipers, muziekdocent, dirigent en bekend jurylid in de HaFaBra-sector, beoordeelde de deelnemers op zijn/haar of hun muzikale uitvoering, dynamiek en nuancering, ritmiek en samenspel, techniek en klankgehalte (zuiverheid). Jappie Kuipers was onder de indruk van het hoge niveau van de deelnemers en iedereen kreeg dan ook een 1e prijs (80 punten of meer) en zelfs 2 deelnemers kregen een 1e prijs met lof (90 punten of meer)!

De kampioenen van de Solistendivisies zijn:
Jeugddivisie slagwerk: Ynze Detmer Boonstra – 83 punten;
Jeugddivisie blazers: Annejin Anjema – 85 punten;
5e divisie blazers: Jorian Rutger Boonstra – 87 punten;
4e divisie blazers: Eveline Rianne Boonstra – 92 punten;

De kampioenen van de Ensembles zijn:
5e divisie: Daniëlle en Jorian Rutger Boonstra – 86 punten;
4e divisie: Eveline Rianne en Daniëlle Boonstra – 83 punten;
3e divisie: Lucie Borger, Brechtsje Bijma, Henny Terpstra en Gerjanne Zijlstra – 84 punten
2e divisie: Lucjan Anjema, Leonie Hoekstra en Grietzen Sinnema – 87 punten.

Eveline Rianne Boonstra behaalde met haar solo ‘Baroque Concertino’ van B. Moren het hoogste puntentotaal van de dag en ging als dagwinnaar met de schaal naar huis.

Een aantal optredens hadden zo’n indruk gemaakt dat ze van de jury een Goldcard kregen voor de FulkaanCLASS van Keunstwurk. Jorian Rutger en Eveline Rianne Boonstra, Julian en Angelica Kamminga en Annebeth Ars kregen zo’n Goldcard en mogen 1, 2 en 3 mei, samen met Goldcardwinnaars van andere gemeenten, lessen van topmuzikanten en docenten volgen. Een weekend lang masterclasses, podiumpresentatie en inspiratiemomenten.

Ook het jeugdorkest ‘de Band4U(th)’, onder leiding van Hilda Wiersma, was aanwezig want zij gaven tijdens het juryberaad een concert voor het aanwezige publiek. Samen met de jeugdige deelnemers van het solistenconcours werd de middag afgesloten onder het genot van een patatje met frikandel/kroket. We kunnen terug kijken op een prachtig solistenconcours. Volgend jaar kunt u ‘de Klank van Leeuwarderadeel 2016′ verwachten met hopelijk net zo’n hoog niveau en nog meer deelnemers!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.