De Nije Bazún en de Band4Uth van de partij op Voorjaarsfair Dekema State!

Dekema State te Jelsum

De drie States in Jelsum, Koarnjum en Stiens staan zaterdag 21 april a.s. in volle bloei om bezoekers te verwelkomen op de voorjaarsfair ‘Groei & Bloei – in alle Staten’. Van 10.00 tot  17.00 uur worden er vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De Nije Bazún en jeugdorkest Band4Uth treden deze middag op in de prachtige tuin van Dekema State.

Dekema State
Er is weer van alles op tuingebied te vinden bij Dekema State. Verschillende kwekerijen zijn aanwezig met botanische bijzonderheden en ruim 60 standhouders staan er dit jaar rondom Dekema State. Dus ook als u niet zo ‘van de planten bent’, kunt u te kust en te keur. Verschillende schilders zullen aanwezig zijn met hun etsen, aquarellen en schilderijen. De poffertjeskraam is er weer en ook kunt u smullen van ambachtelijk gemaakt ijs of zelfgemaakte bonbons.

Wie binnen een kijkje wil nemen in Dekema State kan dat op deze dag gratis doen. Ook zijn er weer stinsenplantenrondleidingen. Voor de kinderen zijn er ook activiteiten, zoals bloempotjes beschilderen. Neem ze dus gerust mee.

VoorjaarsfairOm 13.00 uur treedt de Band4Uth, onder leiding van Jitske de Roos, op in de tuin van Dekema State. Het orkest bestaat uit 20 enthousiaste, jonge muzikanten, die al regelmatig optreden in de gemeente. Ze laten deze middag graag aan u horen wat ze al kunnen!

Om 14.00 en 15.00 uur is Brassband De Nije Bazún aan de beurt, onder leiding van Piet van der Heide. In een gevarieerd programma brengt De Nije Bazún verschillende genres ten gehore, met vooral veel lichte en vrolijk muziek. Daarnaast verlenen ook Martin Pals op luit en Nico Gramberg op psalter, muzikale medewerking aan deze dag.

Túnmanswente
De laan bij de Túnmanswente naar het landgoed Martenastate staat vol met kramen rondom het thema ‘Fair Culinair’. Oude ambachten en moderne kooktechnieken zijn hier te zien, en ook op het gebied van planten, bollen en zaden, tuin- en woondecoratie is er van alles te koop.

Doniastate
Op Kinderboerderij Doniastate in Stiens is het een ‘beestenboel’ met verschillende activiteiten voor jong & oud.

De entree is op deze dag voor alle locaties gratis. Op www.tunmanswente.nl vindt u een fietsroutekaart om van de ene naar de andere locatie te komen. Parkeergelegenheid is genoeg aanwezig, volg hiervoor de borden met aanwijzingen.

Groei & Bloei – in alle Staten
Dekema State, Túnmanswente (bij Martena State) en Doniastate
Zat. 21 april 2012
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Gratis entree!
Meer info: www.tunmanswente.nl, www.doniastate.nl en www.dekemastate.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws en getagd, , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.