De Nije Bazún heeft een nieuwe dirigent!

Voor de zomervakantie heeft brassband De Nije Bazún afscheid genomen van dirigent Piet van der Heide. Een knappe derde plaats op het Wereld Muziek Concours en een geslaagd openluchtconcert waren een perfect afscheid van 8 jaar goede samenwerking. Na een serieuze zoektocht en verschillende proefdirecties is de brassband heel blij een nieuwe, enthousiaste en talentvolle dirigent te hebben gevonden. Zijn naam is Jaap Wils.

Jaap Wils is 25 jaar en groeide op in het Groningse Marum. Als kleine jongen zag hij de plaatselijke showband lopen en wist toen al dat hij dit ook wilde en wel het grootste instrument. Na een start op trompet is hij langzaamaan doorgestroomd naar de bastuba. Toen zijn interesse in het spelen won van het showlopen is hij lid geworden van fanfare De Bazuin Augustinusga.


Tijdens zijn middelbare schooltijd realiseerde Jaap zich dat hij het muziekonderwijs in wilde. En zo is hij terecht gekomen op het Prins Claus Conservatorium, waar hij de studie Docent Muziek ging volgen. Tijdens de studie liep hij af en toe mee met de opleiding Directie HaFaBra en dat wekte zijn interesse. Zo kwam Jaap terecht op deze opleiding bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma; ervaren dirigenten van brassband De Bazuin Oentsjerk en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Van hen heeft hij de fijne kneepjes van het dirigentenvak geleerd en dit jaar hoopt hij af te studeren.

Jaap heeft al de nodige ervaring opgedaan als dirigent bij fanfare Apollo uit Burgum en diverse showbands. Naast dirigeren is hij muziekdocent in het middelbaar onderwijs en speelt hij besbas bij brassband de Bazuin Oentsjerk.

Na de zomervakantie is De Nije Bazún samen met Jaap Wils fanatiek aan het oefenen geslagen. Het eerste optreden dat op het programma staat is een HaFaBra concert samen met Harmonie Da Capo uit Leeuwarden en Fanfare Crescendo uit Hijum. Dit concert vindt plaats op zaterdag 18 november te Leeuwarden. Noteer deze datum alvast in uw agenda. We houden u op de hoogte!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.