DE NIJE BAZÚN WINT MUZIEKCONCOURS HAFABRA IN DRACHTEN

Zaterdag 28 november nam De Nije Bazún deel aan het bondsconcours in De Lawei in Drachten. En met succes! De enthousiaste brassband uit Britsum kwam als dagwinnaar uit de bus, met maar liefst 91 punten en won tevens de koraalprijs. Een flinke opsteker!

Na de Nederlandse Brassband Kampioenschappen drie weken geleden, waar de band een knappe vijfde plaats in de derde divisie behaalde, stond een tweede uitdaging op het programma. Op het concours moeten namelijk twee grote werken gespeeld worden én een inspeelwerk. Het mooie koraal Abide with me moest in korte tijd ingestudeerd worden en het tweede grote werk Thyelenne zorgde voor veel technische uitdaging. Het niveau van de band na het NBK zorgde voor vertrouwen en zaterdag zat De Nije Bazún dan ook ontspannen op het podium in Drachten. Dit resulteerde in een superscore van 91 punten en betekent een eerste prijs met onderscheiding en recht op promotie. Toen de koraalprijs ook naar Britsum ging, was het feest helemaal compleet.

Koraalprijs

Na dit succes richt de brassband zich op een geheel ander genre. De voorbereidingen voor het Kerstconcert op vrijdag 18 december in Britsenburgh zijn alweer in volle gang. De band kijkt er naar uit om u te laten genieten van heerlijke kerstsferen. Deze avond start met een korte muzikale wandeling door Britsum om 19.30 uur, gevolgd door een gratis concert mét verteller in het dorpshuis vanaf 20.00 uur. Deelname aan de wandeling is vrijblijvend, u kunt ook alleen naar het concert gaan. Tot ziens!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.