DE NIJE BAZÚN WINT SECTIEPRIJS EN WORDT VIJFDE OP NBK

Vrijdag 13 en zaterdag 14 november vonden de Nederlandse Brassband Kampioenschappen plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. De Nije Bazún kwam op vrijdagavond uit in de derde divisie. In een deelnemersveld van 10 sterke bands, behaalde de brassband uit Britsum een knappe vijfde plek. De band had na een goede voorbereiding stiekem gehoopt op een plaatsje bij de top 3, maar dan moest de uitvoering van het verplichte werk Triptych wel helemaal perfect zijn. Of te wel: “pieken op het juiste moment”. Dit lukte deels, en resulteerde in een knappe plaats in de middenmoot.

Er viel afgelopen weekend nog een prijs te winnen; in iedere divisie werd een extra prijs uitgereikt voor een bepaalde sectie. In de derde divisie werd de prijs verloot onder de Euphoniumsecties van de 10 deelnemende bands. En…. wat denkt u?! Deze prijs is gewonnen door Jaap Hoekstra en Saskia Anjema van De Nije Bazún! Van harte gefeliciteerd!

NBK sectieprijs 2015Na dit geslaagde NBK, moeten de leden van De Nije Bazún direct weer aan de bak. Op zaterdag 28 november gaan ze namelijk naar het Bondsconcours in de Lawei in Drachten. Naast het NBK stuk speelt de band ook een ander groot werk Thyelenne en een mooi koraal. Ook hier hoopt de band een mooi resultaat te behalen.

Nog een tip: Vrijdagavond 18 december organiseert De Nije Bazún weer een bijzonder kerstconcert onder de titel Krystkuier. Een muzikale kerstwandeling door Britsum gevolgd door een mooi concertje in Britsenburgh. Meer informatie volgt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.