‘de Slach fan Fryslân 2016’

Zaterdag 21 mei werd ‘de Slach fan Fryslân 2016’ gehouden in Cultuurcentrum ‘De Waldsang’ te Buitenpost. ‘De Slach fan Fryslân’ is het provinciaal solistenconcours voor slagwerkers. Na het winnen van het regionale solistenconcours ‘de Klank van Leeuwarderadeel’ besloot Ynze Detmer Boonstra in de Jeugddivisie mee te gaan doen aan het provinciale solistenconcours. Het was het eerste concours in Friesland dat specifiek bestemd is voor slagwerkers en met 17 deelnemers verdeeld over 6 divisies was het een diverse en muzikale middag.

DSC00029

Ynze Detmer Boonstra behaalde met het stuk ‘Rudimental Rhumba’ van Craig Alan op (snare-)trom 88 punten en won daarmee de 3e prijs in de Jeugddivisie Solistenslagwerkers. De jury waardeerde zijn techniek, dynamiek en zijn prima samenspel met de piano. Met dit behaalde resultaat mag Ynze Detmer in juni mee doen aan het NK solistenslagwerk. Ynze Detmer is 9 jaar, lid van Brassband ‘de Nije Bazún’ uit Britsum en krijgt les van onze slagwerkdocent Petra Dijkstra. Als vereniging zijn wij ontzettend trots en willen wij hem feliciteren met deze geweldige prestatie!

Lijkt het je ook leuk om slagwerker te gaan worden bij brassband ‘de Nije Bazún’; meld je dan aan voor onze gratis proeflessen. Voor informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Daniëlle Boonstra-Boltjes (058-2570898).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.