Eveline Rianne Boonstra wint de ‘Klank fan Fryslân’

Zaterdag 24 mei werd de ‘Klank fan Fryslân’ gehouden in het Kerkelijk Centrum ‘De Schakel’ in Leeuwarden. De ‘Klank fan Fryslân’ is het provinciaal solistenconcours voor blazers en slagwerkers. Eveline Rianne Boonstra won op haar cornet met het stuk ‘Centaurus’ de eerste prijs in de vijfde divisie. Van de juryleden Bernhard van der Wal en Kees Schoonebeek kreeg ze 92 punten. De juryleden vonden haar optreden prachtig, boeiend en overtuigend. Ze krijgt begeleiding naar het landelijke solistenconcours dat op zaterdag 4 oktober 2014 in Utrecht zal plaats vinden. Ook is Eveline Rianne één van de geselecteerde talenten die mee mag doen aan fulkaanprojecten. Dit zijn talentontwikkelingsprojecten in Fryslân door Keunstwurk en heeft ze een goldcard gekregen voor de fulkaan-academie waar ze van 11 tot 17 augustus 2014 masterclasses gaat volgen en muziek gaat maken samen met jonge Friese professionals.

CIMG3037

Eveline Rianne Boonstra uit Stiens is 10 jaar, lid van Brassband ‘De Nije Bazún’ uit Britsum en krijgt les van onze Conservatorium afgestudeerde muziekdocent Paulus de Jong. Als vereniging zijn wij ontzettend trots, willen wij haar feliciteren met deze geweldige prestatie en veel succes wensen bij het landelijk solistenconcours op 4 oktober.

Lijkt het je ook leuk om een blaasinstrument te gaan bespelen of slagwerker te gaan worden bij brassband ‘De Nije Bazún’; meld je dan snel aan voor onze gratis proeflessen in juni. Voor informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Danielle Boonstra-Boltjes (058-2570898).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.