Eveline Rianne Boonstra wint Nederlands Kampioenschap Solistenblazers.

Eveline Rianne Boonstra heeft zaterdag 4 oktober op het Nederlands Kampioenschap Solistenblazers in Utrecht de nationale titel gewonnen.

CIMG3423

Eveline Rianne Boonstra had het provinciaal solistenconcours voor blazers en slagwerkers, de ‘Klank fan Fryslân’, op 24 mei gewonnen en daarom mocht ze in de vijfde divisie mee doen aan het Nederlands Kampioenschap Solistenblazers. Zaterdag 4 oktober werd dit gehouden in het Conservatorium te Utrecht. Met pianobegeleiding van Atie van Halderen speelde Eveline Rianne op haar cornet het muziekstuk ‘Centaurus’ van H.A. VanderCook. De juryleden Rob Goorhuis en Dirk Lautenbach vonden haar optreden ‘zeer muzikaal en overtuigend’ en ze kreeg hier 88 punten voor. Met een verschil van 3 punten op haar concurrent mag Eveline Rianne zich het komende jaar Nederlands Kampioen Solistenblazer van de vijfde divisie noemen.

Eveline Rianne Boonstra uit Stiens is 11 jaar, lid van Brassband ‘De Nije Bazún’ uit Britsum en krijgt les van onze Conservatorium afgestudeerde muziekdocent Paulus de Jong. Als vereniging zijn wij ontzettend trots en willen wij haar feliciteren met deze geweldige prestatie!

Lijkt het je ook leuk om een blaasinstrument te gaan bespelen of slagwerker te gaan worden bij brassband ‘De Nije Bazún’; meld je dan snel aan voor onze gratis proeflessen. Voor informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Daniëlle Boonstra-Boltjes (058-2570898).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.