FRYSKE BRASS NIGHT; bent u er (weer) bij?

Fryske Brass Night

Zes jaar geleden gaf Brassband De Nije Bazún voor het eerst een spetterend promsconcert in de Iehal in Stiens. Dit spektakel is één van de hoogtepunten van het inmiddels dertigjarige bestaan van de vereniging. In 2005 werd het dak van de sporthal geblazen, mede door de geweldige gasten: Piter Wilkens, Gurbe Douwstra, de top 40 band Second Life en het jankfoddekoar Tûzen Triennen. Direct na dit concert stond het eigenlijk al vast: “Dit moeten we vaker doen!”

En nu is het eindelijk weer zover: De Nije Bazún geeft voor de tweede keer een groots Night of the Proms concert, met als titel: “Fryske Brass Night”. Dit spektakel vindt plaats op 2 juli 2011 in de Iehal van sportcentrum It Gryn in Stiens. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en Primera in Stiens.

Wat kunt u verwachten? De avond zal er als volgt uit zien: De Nije Bazún speelt veel bekende popmuziek en begeleidt daarnaast verschillende Friese artiesten. Ook is er een top 100 band te gast. De combinatie van een popband met zanger en zangeres, Brassband De Nije Bazún én verschillende bekende artiesten, maakt deze avond tot een bijzondere happening.

Als vereniging zijn we druk bezig geweest om de beste Friese artiesten voor deze avond te contracteren. We zijn dan ook trots dat we de volgende namen bekend kunnen maken: Dit is allereerst Gurbe Douwstra, een bekende van De Nije Bazún, want ook in 2005 verleende hij zijn medewerking aan de Brass Night. Hij is een Friese troubadour met bekende nummers als ‘lit jim gean Friezen’ en ‘Cliffs of Moher’. Daarnaast treedt Griet Wiersma op. Zij is de Friese vertolkster van het levenslied. U kent vast wel haar grootste hit ‘Frysk Hynder’. Ook Jankobus Seunnenga is van de partij, beter bekend als die gekke van Pigmeat. En dan hebben we ook nog (voor de jeugd) MC Remon; een Friese Hiphop-artiest die u vast wel kent van Omrop Fryslân. ‘Last but not least’ is er de geweldige top 100 band ‘All In’ die de avond compleet maakt.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. De toegangskaarten
zijn te verkrijgen bij Albert Heijn en Primera in Stiens. Of via de website www.denijebazun.nl. Tijdens de voorverkoop
kosten de kaarten €10,-. Aan de kassa €12,50. Het aantal zitplaatsen is beperkt en alleen op aanvraag beschikbaar via het bestelformulier op deze website.

Graag tot ziens op 2 juli in It Gryn!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

3 Reacties op FRYSKE BRASS NIGHT; bent u er (weer) bij?