Geslaagd!

Marrit Ubbels en Eveline Rianne Boonstra zijn zaterdag 29 juni allebei geslaagd voor hun HaFaBra-diploma A. Allebei van harte proficiat!

 v.l.n.r: Marrit Ubbels, Paulus de Jong en Eveline Rianne Boonstra


v.l.n.r: Marrit Ubbels, Paulus de Jong en Eveline Rianne Boonstra

v.l.n.r: Marrit Ubbels, Paulus de Jong en Eveline Rianne Boonstra

Marrit Ubbels en Eveline Rianne Boonstra zijn allebei leerling van brassband ‘De Nije Bazún’ te Britsum en krijgen les van muziekdocent Paulus de Jong. Marrit Ubbels speelt op de althoorn en Eveline Rianne Boonstra op de cornet. Na een paar jaar les waren ze er klaar voor om zich te gaan voorbereiden op het HaFaBra-examen op niveau A. Na studeren in een theorieboek van ruim 100 bladzijden werd donderdag 13 juni het theorie examen afgenomen. Ze werden getoetst op muziektheoretisch inzicht en moesten een luister- en schrijfdictee maken. Allebei slaagden ze hiervoor waardoor ze verder konden met oefenen voor het praktijkexamen. Bij dit praktijkexamen, wat zaterdag 29 juni plaats vond, werd o.a. gekeken naar de instrumentale- en muzikale vaardigheden. Zo moesten ze b.v. meerdere liedjes spelen waaronder één uit het hoofd, verschillende toonladders en drieklanken spelen, zelf een einde verzinnen van een liedje, ritmes klappen en werd er een speeldictee afgenomen. Tijdens dit alles werd er door de examencommissie ook nog geluisterd naar de klank en zuiverheid. Nadat alle punten bij elkaar opgeteld waren kregen ze de uitslag: Geslaagd, een hele prestatie!

Ook een koperen blaasinstrument of slaginstrument leren bespelen bij brassband ‘De Nije Bazún’? De lessen starten weer na de zomervakantie maar nieuwe leerlingen kunnen zich nu al aanmelden. Voor nadere informatie kunt u terecht bij: Danielle Boonstra, tel: 058-2570898 of Joke Hoekstra, tel:06-13398855.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.