In actie voor het Oranje Fonds

Van 17 mei tot en met 20 mei zal Brassband De Nije Bazún voor het Oranje Fonds collecteren in Stiens, Britsum, Koarnjum en Jelsum. Van het bedrag dat De Nije Bazún ophaalt, krijgen zij zelf de helft. Daarmee kan de brassband investeren in nieuwe instrumenten. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Fryslân. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

Muziek heeft een belangrijke sociale functie. Niet alleen voor de leden van de vereniging, maar ook in het dorp. Annewiep Bloem, voorzitter van De Nije Bazún: “Mei ús muzyk bringe we minsken by elkoar. Oft we no yn Britsenburgh, yn de haven of yn in skuorre spylje: we jouwe minsken de gelegenheid elkoar yn in bysûndere sfear te moetsjen. En sis no sels: muzyk jout fleur oan it libben!” Belangrijke voorwaarde om mooie muziek te kunnen maken zijn goeie instrumenten. Daarom investeert De Nije Bazún de opbrengst in nieuwe instrumenten. Om daarmee straks de jeugd van een goed instrument te kunnen voorzien en zo de bezetting van de band constant te houden.

Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.