Jorian Rutger Boonstra wint de 3e prijs op het NK Solistenblazers

Jorian Rutger Boonstra heeft zaterdag 3 oktober op het Nederlands Kampioenschap Solistenblazers in Utrecht de 3e prijs in de Jeugddivisie gewonnen.

CIMG4044

Op 11 april won Jorian Rutger het regionaal solistenconcours ‘de Klank van Leeuwarderadeel’ waarna hij op 30 mei mee deed aan het provinciaal solistenconcours voor blazers en slagwerkers ‘de Klank fan Fryslân’. Omdat Jorian Rutger ook hier de 1e prijs won mocht hij als Friese kampioen in de Jeugddivisie mee doen aan het Nederlands Kampioenschap Solistenblazers. Zaterdag 3 oktober werd dit gehouden in het Conservatorium te Utrecht. Met pianobegeleiding van Atie van Halderen speelde Jorian Rutger op zijn cornet het muziekstuk ‘Zeemansdans’ van Jan van der Roost. De juryleden Durk Lautenbach en Jos van de Braak vonden hem een prima muzikant met een mooie klank en hij kreeg 84 punten voor zijn optreden.

 

Jorian Rutger Boonstra uit Stiens is 10 jaar, lid van Brassband ‘De Nije Bazún’ uit Britsum en krijgt les van onze Conservatorium afgestudeerde muziekdocent Paulus de Jong. Als vereniging zijn wij ontzettend trots en willen wij hem feliciteren met deze geweldige prestatie!

 

Lijkt het je ook leuk om een blaasinstrument te gaan bespelen of slagwerker te gaan worden bij brassband ‘De Nije Bazún’; meld je dan snel aan voor onze gratis proeflessen. Voor informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Daniëlle Boonstra-Boltjes (058-2570898).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.