Kerstconcert in Franeker

De kerst in Franeker komt tot leven met een concert van Sjonggroep Waadwyn uit Wijnaldum. Samen met Brassband De Nije Bazún uit Britsum en zanger / gitarist Dick Raat verzorgt dit koor op 18 december een kerstconcert in de Martinikerk in Franeker.

Waadwyn is begin 2010 ontstaan door het samengaan van de plaatselijke koren uit Ried en Wijnaldum. Later sloten zich ook enkele leden van het voormalige opera- en operettekoor aan. Het koor telt ongeveer 35 leden en heeft een breed repertoire. Ook in het aanstaande Kerstconcert zal het koor hun muzikale oriëntatie en vooral hun plezier in het zingen duidelijk laten horen. Dit alles onder de bezielende begeleiding van de dirigent Simon Bouma.
De Nije Bazún, onder leiding van Piet van der Heide heeft in de de Friese muziekwereld naam gemaakt, niet in het minst door hun succesvolle deelname aan tal van concoursen.

Dick Raat is een enthousiaste professionele muzikant en artiest. Deze muzikale duizendpoot die zich moeiteloos aanpast aan haast elke denkbare situatie zal zich ook bij dit Kerstconcert zijn beste (en gepaste) muzikale beentje voorzetten. Radio Eenhoorn zal het gehele concert opnemen en tijdens de kerstdagen uitzenden.
Om het concert voor een ieder toegankelijk te maken bedraagt de toegangsprijs slechts een tien euro. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Mollema Music World in Franeker, VVV Harlingen en Coop supermarkt in Sexbierum. Ook kunt u de kaarten via de website www.kerstconcertfraneker.nl bestellen.

Het Concert op zondagmiddag 18 december begint om 15.00 uur en belooft een mooi maar ook een leuk muzikaal kerstfeest te worden met muziek van koor, brassband en een zanger/gitarist. Zij zullen veel herkenbare evergreens ten gehore brengen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.