Mama Mia!

Mama Mia!

De Hoekstien in Britsum, was zaterdagavond 31 maart omgebouwd tot een heus musicaltheater. Publiek werd persoonlijk verwelkomd en kon gebruik maken van de foyer voordat zij het theater, voorzien van verlichting en showgordijnen, konden binnengaan. De sfeer was gezet. 

Na de overweldigende ouverture uit de Phantom of the Opera, werd het concertprogramma ingezet. Ladyspeaker JannieAtsma-Nicolai vertelt steeds kort en boeiend over de vele musicals die voorbijkomen, Evita, Chess, The sound of Music, Miss Saigon, The Lion King, brassband De Nije Bazún speelt uit alle genoemde musicals één of meerdere nummers. 

Oedo Kuipers en Joubrich van der Heide, twee musicaltalenten uit Friesland gaven deze avond extra glans door een aantal nummers te zingen samen met de Nije Bazún.

Oedo Kuipers deed mee aan het bekende tv-programma ‘Op zoek naar Jozef’ en zong hieruit het bekende nummer ‘laat je droom bestaan’. Wat een stem heeft deze jongeman, we zullen in de toekomst nog veel van hem gaan horen.

Joubrich vertolkte onder begeleiding van toetsenist Wilfred Oostra het nummer ‘Waar bleef die zomer’ uit de musical ‘De drie musketiers’. De stilte na dit nummer was alleszeggend, kippenvel! 

Zoals bij velen bekend wordt op dit moment dorpshuis de Britsenburgh in Britsum verbouwd, De Nije Bazún repeteert hier iedere dinsdagavond en is, net als alle inwoners van Britsum en verenigingen die gebruikmaken van dit dorpshuis, blij met deze verbouwing. De brassband doneert de helft van de opbrengst van de verloting, in de pauze van dit concert, aan de Britsenburgh. 

Na de pauze zit de Band4Uth op het podium. De samenwerking van de jeugd van fanfare Crescendo-Hijum en brassband De Nije Bazún Britsum loopt, en hoe! Dirigente Jitske de Roos leidt deze kinderen met vele enthousiasme en de vorderingen zijn voor het trouwe publiek duidelijk waarneembaar. Hoogtepunt tijdens dit optreden is dat ook zij een muziekstuk uit een musical ten gehore brengen. Samen met Joubrich spelen ze het bekende ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ uit ‘Ciske de Rat’. 

Het laatste gedeelte van het concert is weer voor de brassband o.l.v. Piet van der Heide met veel gedrevenheid en spelplezier sluiten zij de avond af. Publiek, gasten en De Nije Bazún kunnen terugkijken op een geslaagd concert. Maar dan ook gelijk weer vooruitkijken want de rest van het seizoen staan er nog belangrijke dingen op de agenda, Eurobrass een wedstrijd voor Brassbands in Drachten en als afsluiter van het seizoen Het havenconcert in de jachthaven van Britsum. 

Een aanrader, de concerten van de Nije Bazún!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.