Schoolmuziekproject op samenwerkingsschool ‘de Swirrel’ in Britsum

Samenwerkingsschool ‘de Swirrel’ en brassband ‘de Nije Bazún’ hebben afgesproken om een structurele samenwerking aan te gaan waar we geld voor willen aanvragen uit bestaande muziekregelingen. Doelstelling is het werven van nieuwe leerlingen voor brassband ‘de Nije Bazún’ en om de verbinding tussen school, dorpen én ‘de Nije Bazún’ te verstevigen. Als opwarmer voor de structurele samenwerking willen we alvast beginnen met een schoolmuziekproject met koper én slagwerk.

Petra Dijkstra (slagwerk) en Piet van der Heide (koper), beide conservatorium afgestudeerd muziekdocent, hebben voor de voorjaarsvakantie een oriëntatieles slagwerk en koper van 3 kwartier aan de groepen 4, 5 en 6 gegeven. Na beide oriëntatielessen mochten deze leerlingen zelf aangeven of ze het slagwerk- of blaasproject wilden volgen.

Na de voorjaarsvakantie hebben alle groepen wekelijks een half uur muziekles koperblazen of slagwerk gehad en hebben ze thuis hard geoefend. Op dinsdag 11 april om 10.30 uur wordt dit schoolmuziekproject afgesloten met een gezamenlijk slotconcert in Britsenburgh te Britsum waarbij alle leerlingen, leerkrachten van ‘de Swirrel’, ouders, pakes en beppes etc., en ook jullie, van harte welkom zijn.

Als een kind graag koperblazer of slagwerker wil worden bij brassband ‘de Nije Bazún’ kan hij/zij na het schoolmuziekproject in groepsverband nog gratis proeflessen volgen bij één van onze muziekdocenten.

Voor vragen over dit schoolmuziekproject of over onze muzieklessen kunt u contact opnemen met de leerlingencoördinator van brassband ‘de Nije Bazún’.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.