Slotconcert muziekproject groot succes!

Vrijdag 31 mei was dorpshuis Britsenburgh voor even het domein van groep 5 en 6 van de Foarikker en de Homeie. De 28 leerlingen van beide scholen gaven ‘s ochtends namelijk een concert ter afsluiting van het geslaagde muziekproject ‘Van Toeten en Blazen’.

Tijdens een 40 minuten durend programma hebben de 28 leerlingen aan hun ouders, pakes en beppes en broertjes en zusjes laten horen wat ze al kunnen! Na een flitsende opening door marcherend op te komen, gingen de leerlingen van start met een warming-up, door alleen op het mondstuk te blazen. Vervolgens speelden ze een aantal liedjes waar ze flink op hadden geoefend. Tussendoor werd er ook nog een demonstratie van ritmegevoel gegeven, door verschillende ritmes na te klappen. Een aantal muzikanten van het A-orkest van De Nije Bazún werkte ook mee aan dit concert.

Vijf leerlingen hebben zich na afloop aangemeld voor de muzieklessen van De Nije Bazún. Vanaf 6 juni krijgen zij wekelijks les op donderdagmiddag van onze docent Paulus de Jong.

We kijken met zeer veel plezier terug op dit project, net als beide scholen, en we hopen dat we in de toekomst opnieuw muziek kunnen brengen op de Britsumer scholen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.