Slotconcert van schoolmuziekproject in Britsum

Dinsdag 11 april werd het schoolmuziekproject met koper én slagwerk van samenwerkingsschool ‘de Swirrel’ en brassband ‘de Nije Bazún’ in Britsenburgh te Britsum afgesloten met een bijzonder slotconcert. 58 leerlingen lieten horen wat ze afgelopen weken hadden geleerd tijdens hun kennismaking met muziek.

Petra Dijkstra (slagwerk) en Piet van der Heide (koper), beide conservatorium afgestudeerd muziekdocent, hadden voor de voorjaarsvakantie een oriëntatieles slagwerk en koper van 3 kwartier aan de groepen 4, 5 en 6 gegeven. Na beide oriëntatielessen mochten deze leerlingen zelf aangeven of ze het slagwerk- of blaasproject wilden volgen. Na de voorjaarsvakantie hebben alle groepen wekelijks een half uur muziekles koperblazen of slagwerk gehad en hebben ze thuis hard geoefend.

Groep 4, 5 & 6 tijdens het slotconcert met Piet van der Heide en Petra Dijkstra in een vol Britsenburgh.

Op dinsdag 11 april werd dit schoolmuziekproject afgesloten met een gezamenlijk slotconcert in een vol Britsenburg. Alle andere leerlingen, leerkrachten van ‘de Swirrel’, ouders, pakes en beppes en belangstellenden waren hierbij aanwezig. Na al die weken oefenen was het eindelijk tijd voor het slotconcert waar 31 leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 op blaasinstrument o.l.v. Piet van der Heide en 27 leerlingen op slaginstrument o.l.v. Petra Dijkstra lieten horen wat ze geleerd hadden. In verschillende liedjes was te horen dat leerlingen zich bewust waren geworden van toonhoogte, toonsterkte en dat er ritmes gespeeld konden worden.

Daarna liet een leerling op drumstel en vervolgens een leerling op cornet van brassband ‘de Nije Bazún’ horen hoe deze instrumenten klinken als je al een paar jaar op les zit. Het slotconcert werd afgesloten met een lied waarbij alle 58 leerling samen speelden. Prachtig om te zien hoe enthousiast iedereen was en wat leerlingen in zo’n korte tijd al kunnen leren!

Als een leerling graag koperblazer of slagwerker wil worden bij brassband ‘de Nije Bazún’ kan hij/zij na het schoolmuziekproject in groepsverband nog gratis proeflessen volgen bij één van onze muziekdocenten. Ook kinderen die niet aan het schoolmuziekproject hebben deelgenomen maar wel graag een blaasinstrument willen gaan bespelen of slagwerker willen worden bij Brassband ‘De Nije Bazún’ kunnen zich aanmelden voor muziekles. Voor informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Daniëlle Boonstra-Boltjes (058-2570898 / dboonstra78@gmail.com).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.