Solistentoppers van brassband ‘de Nije Bazún’

Zaterdag 27 mei werd ‘de Klank & de Slach fan Fryslân 2017’ gehouden in de Lawei te Drachten. ‘De Klank fan Fryslân’ is het provinciaal solistenconcours voor HaFaBra-blazers en ‘de Slach fan Fryslân’ is het provinciaal solistenconcours voor slagwerkers. Na goede resultaten op het regionale solistenconcours ‘de Klank van Leeuwarderadeel’ besloten 4 leerlingen van brassband ‘de Nije Bazún’ in hun divisie mee te gaan doen aan het provinciale solistenconcours. En het werd een prachtige muzikale dag met 88 deelnemers verdeeld over 6 divisies. Deze leerlingen zijn echte toppers want alleen al de durf hebben om alleen een solo te gaan spelen op het podium in de Lawei is een prestatie!

Jorian Rutger, Annejin, Eveline Rianne & Ynze Detmer

Voor zijn knappe articulatie en strakke cadens op zijn cornet kreeg Jorian Rutger Boonstra met zijn ‘Declaration for trumpet’ van Stephen Bulla 83 punten en daarmee won hij de 2e prijs in de Jeugddivisie Solistenblazers. Annejin Anjema speelde ‘Centaurus’ van H.A. VanderCook met mooie toon op bugel. De jury waardeerde haar “lekker gedurfd spel” en ze kreeg 85 punten voor haar optreden en behaalde daarmee de 4e plaats in de 4e divisie Solistenblazers. Eveline Rianne Boonstra behaalde met haar prachtige cornetklank met het stuk ‘Andante et Allegro’ van Guillaume Balay met 90 punten een eerste prijs met lof en tevens de 1e prijs in de 3e divisie Solistenblazers. De jury vond het een genot om naar haar zeer mooie vertolking te luisteren. Als Fries Kampioen in de 3e divisie mag zij mee doen aan het NK Solistenblazers. Tevens won ze een solistenprijs; een solisten optreden met Soli Brass op het hoofdpodiom van CityProms op 24 juni in Leeuwarden. De jury vond Ynze Detmer Boonstra een echte slagwerker die een geweldige sound maakt. Voor zijn uitvoering van ‘Multi One’ van Henk Smit op drumset kreeg ook hij een eerste prijs met lof. Met zijn behaalde 90 punten mag hij als Fries Kampioen in de Jeugddivisie Solistenslagwerk naar het NK Solistenslagwerk.

Annejin (12), Eveline Rianne (13), Jorian Rutger (11) en Ynze Detmer (10) zijn lid van Brassband ‘De Nije Bazún’ uit Britsum en krijgen les van onze conservatorium afgestudeerde muziekdocenten Paulus de Jong en Petra Dijkstra. Als vereniging zijn wij ontzettend trots en willen wij hen feliciteren met deze geweldige prestatie!

Lijkt het je ook leuk om een blaasinstrument te gaan bespelen of slagwerker te gaan worden bij brassband ‘De Nije Bazún’; meld je dan aan voor onze gratis proeflessen. Voor informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Daniëlle Boonstra-Boltjes (058-2570898).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.