Toon Toeter brengt muziek op de Britsumer scholen!

 

volle kracht, volle klanken en een volle feesttent

Dit voorjaar is er een bijzonder muziekproject, genaamd Toon Toeter, van start gegaan op de beide basisscholen van Britsum. Op initiatief van De Nije Bazún hebben beide scholen de samenwerking gezocht, om de leerlingen van groep 5 en 6 in projectvorm te laten kennismaken met blaasmuziek. Vrijdag 27 mei hebben de leerlingen het project afgesloten met een feestelijk slotconcert in een volle feesttent op De Terp. Bijzonder aan het project is dat dit het eerste samenwerkingsverband is tussen de Christelijke en de Openbare basisschool van Britsum.

Wat houdt het project in? Tien vrijdagochtenden lang komen 25 leerlingen uit groep 5 en 6 van de beide scholen bijeen in De Homeie om samen muziek te leren maken. De eerste 4 lessen legt muziekdocent Gatse Hylkema, als het type Toon Toeter, op speelse wijze van alles uit over muziek en het bespelen van verschillende instrumenten. Vanaf les 5 hebben alle leerlingen een eigen muziekinstrument tijdens de les en wordt er samen geoefend. Deze instrumenten zijn beschikbaar gesteld door De Nije Bazún. De laatste week krijgen de leerlingen het instrument mee naar huis, om aan hun ouders te laten zien en horen wat ze allemaal geleerd hebben en om te oefenen voor het slotconcert!

Op vrijdagochtend 27 mei is het project afgerond met een feestelijk slotconcert in de feesttent op De Terp. Tijdens een 40 minuten durend programma hebben de 25 leerlingen aan hun ouders, pakes en beppes en broertjes en zusjes kunnen laten horen wat ze al kunnen! Het jeugdorkest van De Nije Bazún “Band 4Uth” werkte ook mee aan dit concert. Het leuke was ook dat alle leerlingen uit de andere groepen van de beide basisscholen aanwezig waren als publiek. Het was daarom een waar feestje voor alle kinderen van Britsum.

De leerlingen die de smaak te pakken hebben gekregen konden na het concert door met blazen bij de Blazersklas van De Nije Bazún. Dit zijn wekelijkse proeflessen in groepsverband tot aan de zomervakantie. De Blazersklas is op 6 juni van start gegaan in Britsenburgh.

Jong geleerd............

De leerlingen die aan het Toon Toeter project hebben meegedaan konden zich hiervoor opgeven. 9 leerlingen hebben dit gedaan en repeteren nu iedere maandagmiddag van 16.00 tot 16.40 uur in Britsenburgh. We kijken met zeer veel plezier terug op dit project, net als beide scholen, en we hopen dat Toon Toeter in de toekomst opnieuw muziek brengt op de Britsumer scholen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.