‘Van Toeten en blazen’ brengt muziek op Britsumer scholen!

Dit voorjaar is er een bijzonder muziekproject, genaamd ‘Van Toeten en Blazen’, van start gegaan op de beide basisscholen van Britsum. Op initiatief van De Nije Bazún hebben beide scholen de samenwerking gezocht, om de leerlingen van groep 5 en 6 in projectvorm te laten kennismaken met blaasmuziek. Vrijdag 31 mei om 11.00 uur sluiten de leerlingen het project af met een feestelijk slotconcert in dorpshuis Britsenburgh.

Wat houdt het project in? Zes weken lang hebben groep 5 en 6 van de Homeie en de Foarikker muziekles gehad van Piet van der Heide; dirigent van Brassband De Nije Bazún en tevens muziekdocent. De eerste les legde Piet op speelse wijze van alles uit over muziek en het bespelen van verschillende instrumenten. Vanaf de tweede les hebben alle leerlingen een eigen blaasinstrument in bruikleen en wordt er samen geoefend. Deze instrumenten zijn beschikbaar gesteld door De Nije Bazún. Dit instrument mogen ze ook mee naar huis nemen, om aan hun ouders te laten horen wat ze geleerd hebben én om te oefenen voor het slotconcert!

Vrijdag 31 mei om 11.00 uur wordt het project namelijk afgerond met een feestelijk slotconcert in Britsenburgh. Tijdens een 45 minuten durend programma laten de 28 leerlingen graag aan u horen wat ze al kunnen! Ook muzikanten van het A-orkest van De Nije Bazún werken mee aan dit concert. U bent van harte uitgenodigd! Alle leerlingen uit de andere groepen van de beide basisscholen zullen tevens aanwezig zijn.

De leerlingen die de smaak te pakken hebben gekregen kunnen na het concert doorgaan met blazen, door zich aan te melden voor muzieklessen bij De Nije Bazún.

Vrijdag 31 mei 2013
Slotconcert muziekproject Britsumer basisscholen
Samenwerking van De Foarikker, De Homeie en De Nije Bazún
Dorpshuis Britsenburgh
Tijd: 11.00 uur tot 11.45 uur

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.